Šeškinės daugiabučiai. Problemos ir jų sprendimai.

Langai po žiemos tapo nešvariais, o valyti juos patiems vienas vargas (ypatingai tuos didelius ir tą kampą, kur toliausiai), tad sugalvojome pasisamdyti langų valytojus, kad jie mums tuos langus nuvalytų. Vienas-kitas kaimynas tai padarė per daug nesvarstydami, užsakydami paslaugas iš firmų ar iš žmonių su verslo liudijimais (ar tai be tų liudijimų).

Kaimynė Kristina pasiūlė surinkti norinčius valytis langus žmones ir pabandyti tai padaryti visiems kartu vienu metu. Mes brūkštelėjom apie tai į čia ir pakūrėme anketų pildymą — užsiregistruoti norintiems.

Profesionalai tai daro gerai ir greitai

Profesionalai tai daro gerai ir greitai

Anketas užpildė net 14 kaimynų! Puikus rezultatas! Tiesa, paaiškėjo, kad tas žmogus/firma, su kuriuo derino viską kaimynė Kristina, nedaro jokių nuolaidų nuo kiekio, nes negali. Daugelis nusivylė ir atsisakė dalyvauti šioje kolektyvinėje iniciatyvoje.

Nutarėme taip nepalikti. Nes jei taip paliktum, tai paskui visi sakytų “ai ten bandė kažkas kažką daryti, bet nieko nesigavo, tai mes ir paskui nieko nedarysim”. Labai negerai! Taigi, mes visų atsiprašėme, ir paskelbėme naują anketą, bei naują konkursą valymo firmoms, kurios gali leisti sau suteikinėti nuolaidas nuo kiekio.

Deja, ryžo šuns gražių akių ir feličitavo fono neužteko, nes 14 žmonių nesulaukėme… Anketas užpildė keturi žmonės. Tačiau to užteko. UAB “Clean Solutions” (konkurso laimėtojai, pasiūlę 1.5 lt už 1 kvadratinį vienos pusės stiklo, bei aktyviai ir maloniai bendravę su konkurso koordinatoriumi) sutiko nuvalyti langus 4 žmonėms, tol kol bendra suma siekia 150 lt (už mažesnę sumą projektai pas juos nedaromi).

Sutarėme dėl datos ir firmos atstovai (mergina ir vaikinas) atvažiavę visiems nuvalė langus. Pirmojo kaimyno buvo ~54 kvadratiniai metrai langų (skaičiuojant abi puses), iš kurių 21 kvadratinis metras yra įstiklinto balkono stiklai, viską užbaigė per ~2.2 valandas. Kaip kitiems kaimynams sekėsi, jie galėtų papasakoti šio straipsnio komentaruose.

Taigi, ką manote? Ar sekantį kartą “pasirašysite” panašiam langų valymui? Kontaktus turime, patirties turime, organizuotis galime!

P.S. Susukome reklaminį klipą apie tai kaip greitai ir švariai valomi langai:



Share

5 Comments

  • Mindaugas says:

    Gerai jums keturiems… Gaila, kad jokios žinutės apie naują apklausą negavau, neužpildžiau naujos anketos ir likau su nešvariais langais. Gal dar kas iš kaimynų norėtų kooperuotis ir išsikviesti valytojus?

    • seskine46 says:

      Nu blemba… Kaip jūs čia taip praleidot? Ten forume kiek rašėm rašėm. Čia straipsnis gi koks buvo… Matyt neįdėmiai skaitote 😛
      Jei norite, galiu pakurti anketą iš naujo kokią. Jei dar kas nors prisijungs ir čia parašys komentarą ta tema – būtinai pakursim.

  • eglė says:

    sveiki, aš taip pat prisijungčiau, jei naujas “grupinis” valymas organizuojamas..

  • seskine46 says:

    Taigi eikit anketos pildyt (http://seskine46.wordpress.com/2011/05/27/ir-vel-langu-valymas/). Tik vienas žmogus kol kas užpildė.

1 Trackback or Pingback

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar