Šeškinės daugiabučiai. Problemos ir jų sprendimai.

Taip. Ir vėl. Jo reikia, kad galėtumėm patvirtinti balsavimo raštu rezultatus.

Esmė tokia: jeigu norėtumėm priimti teigiamus sprendimus vien tik anketomis mums reiktų tiek “už” ir tiek “susilaikau”, kad visi kiti, kurie nebalsavo, netgi balsuodami “prieš” nenulemtų rezultato. Kol kas, deja, taip nėra.

Todėl mums reikalingas visuotinis bendrijos susirinkimas, kuriame balsavimas anketomis bus laikomas išankstiniu nuomonės pareiškimu. Primenu, kad visuotinis susirinkimas laikomas įvykusiu, jei susirenka daugiau nei pusė bendrijos narių (mūsų atveju >71 bendrijos narys). Tad kiek beateis į susirinkimą — tiek užteks. Susirinkimo metu, jei nebus >71 bendrijos nario, galėsime svarstyti tik anketose minėtus dalykus.

Man svarbu bus, kad ateitų susirinkimo pirmininkas/sekretorius ir balsų skaičiavimo komisija. Taigi, aš pats ateisiu, sekretoriui ir balsų skaičiavimo komisijai paskambinsiu, kad ateitų 😀

Susirinkimo datą ir vietą paskelbsiu artimiausiu metu. Sekite naujienas — žiūrėkite skelbimų lentas.

Na o čia galutiniai anketų rezultatai:

Manau, jog Mindaugas taps valdybos nariu.  Manto ir Linos paklausiu kuris labiau norėtų juo tapti - taip bus paprasčiau. Juos skiria tik du "už" balsai. Mantas turi daugiau "prieš", bet Lina turi daugiau "susilaikau" :D

Manau, jog Mindaugas taps valdybos nariu. Manto ir Linos paklausiu kuris labiau norėtų juo tapti — taip bus paprasčiau. Juos skiria tik du “už” balsai. Mantas turi daugiau “prieš”, bet Lina turi daugiau “susilaikau” 😀

siurbliai

Čia yra dėl šilumos siurblių įrengimo karšto vandens pašildymui. Pamiršau parašyti excelyje.

Durys

Durims buvau padaręs gan didelį konkursą, kuriame apklausiau ~10 firmų. Tie kas norėjo rezultatus pažiūrėjo. Tačiau vienas mūsų kaimynas sako, kad gali dar geresnėmis sąlygomis padaryti geros kokybės duris. Laukiu iš jo dar pasiūlymo.

Dėl žemės įgavimo bendrijos nuosavybėn balsavome už.

Dėl žemės įgavimo bendrijos nuosavybėn balsavome už.

P.S. Galite manęs paklausti — kodėl nesiryžtu priimti sprendimo dabar? Gi niekas netrukdys. Juoba kad tikrai turiu daugumos žmonių sprendimus.

Taip. Galėčiau ir taip ir būčiau visiškai ramus dėl galimų pasekmių. Tačiau…

Tačiau šito požiūrio Lietuvoje ir taip per daug. Visi stengiasi apeiti tvarkas ar įstatymus, nes tie įstatymai ir tvarkos yra kvaili. Galų gale gaunasi taip, kad niekas tų tvarkų ar įstatymų nesilaiko. Didesnės įmonės su didesniais organizaciniais ir teisiniais pajėgumais sugeba susikurti sau naudingus precedentus ir jiems tie biurokratiniai kliuviniai pasidaro naudingi, nes mažesni konkurentai arba įžengiantys į rinką konkurentai to padaryti negali arba gali labai sunkiai.

Gaunasi toks fenomenas, kuris turi pavadinimą “biurslas“.

Labai svarbu išsiaiškinti ko reikia, kad rezultatus pasiektumėm laikydamiesi visų taisyklių. Tik šitaip mes sužinosime kur yra spragos arba taisytini įstatymuose ar tvarkose dalykai.

Vienintelė problema yra ta, kad 4 namo durys dar nepakeistos. Mes dar nesame žemės savininkai. Mes dar neturime šilumos siurblių. Mes dar neturime pilnos valdybos. Mes dar neturime geros ir veikiančios aplinkos stebėjimo sistemos.

Bet jau greitai visa tai turėsime. Stengsiuosi, kad tai įvyktų kuo greičiau.

Share

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar