Šeškinės daugiabučiai. Problemos ir jų sprendimai.

Šį vakarą 4 namo kaimynus išgąsdino iš laiptinės sklindantis gan intensyvus ūžesys.

Suveikė priešgaisrinė signalizacija ir dūmų šalinimo sistema. Signalizavo 16 zona, a.k.a. 15 aukšto davikliai:

16zona

Čia matome mano seniau padarytą foto, kurioje matosi, kad 16 zona kažką signalizuoja. Gali būti, kad yra kažkokių kitokių gedimų apie kuriuos pranešiu mūsų sistemos priežiūrą teikiančiai įmonei.

Dūmų šalinimo sistema įsijungia tik tada, kai gaisrą signalizuoja du atskirose sistemose esantys davikliai (jei pažiūrėtumėte laiptinėse mes turime po du daviklius). Suporuoti tie davikliai ir dėl patikimumo ir dėl false-positive suvaldymo: t.y. jeigu daviklis imtų signalizuoti dėl dulkių (tikimybė, kad abudu davikliai tuo pačiu metu signalizuotų dėl dulkių mažesnė), tai dūmų šalinimo sistema neįsijungtų.

Taigi, suveikė abudu davikliai. Gali būti, kad kas nors sumanė parūkyti 15 aukšto liftų aikštelėje.

Išėjęs į kiemą sutikau du puikius kaimynus, kurie labai teisingai viską darė: išėjo ir apėjo pastatą dairydamiesi ar nesimato gaisro požymių.

Kažkurie kaimynai iškvietė ir gaisrinę. Atvažiavo gaisrininkai, palydėjau juos ir iki požeminio parkingo. Apžiūrėjome viską. Gaisro neradome.

Naudodamasis proga dar pasidalinu savo pagamintu video apie mūsų priešgaisrinę sistemą:

Artimiausiomis dienomis mūsų priešgaisrinės sistemos priežiūrą teikiančią įmonę informuosiu apie šį incidentą — galbūt surasime kitą daviklių suveikimo priežastį (gal vis dėlto kokis nors sistemos gedimas).

 

Share

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar