Šeškinės daugiabučiai. Problemos ir jų sprendimai.

Savo ataskaitoje užsiminiau, kad yra kaimynų, kurie norėtų, kad švariau ir dažniau būtų valoma.

Tai viena mūsų bendrijos iniciatyvi moteriškė, kuri labiausiai ir daugiausiai skundėsi dėl valymo kokybės, padėjo man išsiaiškinti kas čia nepatinka ir kiek tų žmonių, kuriems nepatinka, yra. Beje, ji pas mus bendrijoje darbavosi valytoja prieš keletą metų, bet paskui atsisakė to darbo dėl per mažo atlyginimo lyg ir.

Tai va dėl ko:

Pretenzija

Pretenzija

Surinkta po šituo buvo 50 parašų.

Man asmeniškai atrodo, kad valoma pakankamai gerai. Aš nenoriu čia vaistinės švarumo reikalavimų. Svarbu, kad nebūtų šiukšlių, kad nebūtų trupinių ar smėlio sankaupų. Svarbu, kad kartą į savaitę būtų išvalomos grindys šlapiuoju būdu (taip kaip nurodyta sutartyje su rangovu). Šie reikalavimai mano vertinimu yra vykdomi.

Tačiau iniciatyvioji kaimynė ir 50 žmonių taip nemano.

Gaila rašte neparašyta kokio valymo tikimasi. Aš norėčiau, kad kriterijai būtų aiškūs ir pamatuojami. Galbūt kas nors iš iniciatyvinės grupės ar pasirašiusiųjų tą raštą čia skaitote ir galite man tai parašyti? Pamėginčiau tada suorganizuoti kokią nors kokybės kontrolės grupę, kurie reguliariai stebėtų tuos aiškiai apsibrėžtus ir su tiekėju sutartus parametrus ir man signalizuotų pamatę pažeidimus. Ar ką čia geriau daryti? Gal patartumėte?

Pretenzijoje paminėtos ir liftų grindys. Tai man irgi žinoma problema. Ir galimai tai pagrindinė priežastis, dėl kurios buvo surinkta 50 parašų. Ten linoleumas susiraukšlijęs:

Susiraukšlijęs ir supjaustytas linoleumas

Susiraukšlijęs ir supjaustytas linoleumas

Aš šiaip jau susiradau rangovą (padarytų visus liftus už ~450 eur), kuris vietoje linoleumo uždėtų va tokią (ar panašią) dangą:

Rifliuoto aliuminio plokštės

Rifliuoto aliuminio plokštės

Ir būtinai tai padarysiu po visuotinio susirinkimo, kurį sukviesiu vasario pradžioje. Galbūt tokia motyvacija padės surinkti kvorumą? Meginau ir gražiuoju ir netgi skatinau nuolaidomis artimiausiose parduotuvėse — kad tik ateitų į susirinkimą. Nepavyko. Gal dabar pavyks?

Share

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar