Šeškinės daugiabučiai. Problemos ir jų sprendimai.

Neseniai kilus triukšmui dėl šilumos skaitiklių patikros ir gavus Lietuvos metrologijos inspekcijos išaiškinimą pasirašytą LR ūkio ministro niekas iš tiesų nepaaiškėjo, o dar labiau susimaišė.

Toks mūsų skaitytojas Aldu (nuo kurio ir prasidėjo šių straipsnių serija), kurio komentarai itin įžvalgūs ir įdomūs vėlgi pakomentavo tą paneigimą:

[…] Tačiau dabar kitas klausimas taip pat aktualus. Nuo lapkričio 1 d. įsigalioja naujos Šilumos ūkio įstatymo pataisos, kurio, be kitų nuostatų, draudžia šilumos tiekėjui vykdyti šildymo sistemų priežiūrą. O mes gi kas mėnesį už tą priežiūrą mokam būtent Vilniaus energijai. Reiškia, ji turės kažkam perduoti priežūrą ir tas procesas visame mieste vyksta pilnu tempu. Tiesa, “pereinamasis” laikotarpis nustatytas iki 2012 m. liepos 1 d. Iki to laiko kiekvieno namo bendrasavininkai turi pasirinkti prižiūrėtoją, o namo valdytojas turi organizuoti tą pasirinkimą. Kaip reikalai šioje srityje mūsuose?

Ir išties kaip reikalai mūsuose? Iš bendrijos valdybos pirmininko sužinojau, jog mūsų bendriją spaudžia ta pati VE pasirašyti priežiūros sutartį su jais. Čia gaunasi koks tai konfliktas: Aldu sako, jog ruošiamos įstatymo pataisos draudžia šilumos tiekėjui vykdyti šildymo sistemų priežiūrą, bet VE vis tiek spaudžia. Kodėl spaudžia? Gal jaučiasi užtikrinti, kad niekas tų pataisų neprastums arba stengiasi pasirašyti kaip galima daugiau sutarčių, kad tų pataisų projektas strigtų vien dėl to, kad jų vykdymas būtų komplikuotas?

Tai kokius turime pasirinkimus? Mes deja nežinome kas dar galėtų atlikti šildymo sistemų priežiūrą (bandome klausinėtis tų pačių NPC). Kita vertus, žinodami kaip svarbu VE  viską pasiimti į savo nagus galėtumėm su jais derėtis. Bet kokios gi derybos su monopolininku?

Mes tikimės, kad šį tinklaraštį vis dar skaito Aldu, o ir kiti protingi dėdės bei tetos, kurie galėtų mums padėti savo patarimais. Tad, ar turime ką rinktis?

Share

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar