Šeškinės daugiabučiai. Problemos ir jų sprendimai.

Vienas toks kaimynas pasiūlė mumi pasidomėti va šitu reikalu. Tai mes ir pasidomėjome, nes įdomu. Parašėme jiems laišką, o jie mums atrašė štai ką (kai jų klausiau, ar galiu viešai jų atsakymą publikuoti, tai atsakė, kad galime nuorodą į jų svetainę duoti, bet tai kam įdomu kažkokias nuorodas žiūrėti, vietoje to kad jau pamatytų išsamų komentarą ir daugiau informacijos??!!!):

siunčiame preleminarų Alfasolar Pyramid 60 fotovoltinės saulės elektrinės pasiūlymą ir
informaciją apie prsijungimą prie AB LESTO skirstomujų tinklų.
Preliminari 1kWp Alfasolar Pyramid elektrinės kaina xxxxx LT (čia kainą pavertėm iksais, nes man atrodo, kad tai gali būti neetiška — tinklaraštininko pastaba) su PVM į kainą įskaičiuota: projektavimo,modulių montavimo,elektros darbai, leidimas iš Energetikos ministerijos gaminti elektros energija, sutartis su AB Lesto dėl elektros supirkimo.
Pakrovimo vieta: Hanoveris Alfasolar GmbH gamykla/Vokietija/. Smulkesnė informacija telefonu arba susitikus jūsų objekte.
Alfasolar Pyramid serijos modulių (šalis gamintoja Vokietija) fotovoltinės elektrinės pagaminta elektros energija skirta pardavimui į LESTO (Lietuvos elektros skirstomųjų tinklų operatoriaus) tinklus. Pagaminamos elektros energijos supirkimą garantuoja LIETUVOS RESPUBLIKOS ATSINAUJINANČIŲ IŠTEKLIŲ ENERGETIKOS ĮSTATYMAS (20 ir 49 straipsnis).
Alfasolar Pyramid 60 modulių 1kW užima apie 6,40 kv.m. stogo ploto.
Metinė gamyba: 1kW pagamina apie 920-950 kWh/metus
Kompensuojamasis tarifas 2011m  1,63lt/kWh patvirtinamas 10metu.
Rekomenduojama pietinė stogo kryptis.
Tai garantuoja maksimalias jūsų pajamas.
Jeigu tinka mūsų pasiūlymas galima planuoti susitikimą vietoje,
objekto įvertinimui ir tikslaus pasiūlymo parengimui.
Modulių gamintojas Pyramid moduliams suteikia 10 m garantija.
Svarbu pažymeti, kad Pyramid 60 ir Pyramid 80 serijos moduliai gaminami tik su pliusine tolerancija.
Tai reiškia, kad įsigiję Pyramid 60 serijos modulį jūs gaunate +1,8%, o Pyramid 80 +4% daugiau galios nei nurodyta tech. specifikacijoje.
Alfasolar Pyramid modulių gamyboje naudojama aukštos kokybės komponentai.
Aukštas produktyvumo lygis pasiekiamas Photovoltechcelių pagalba.
Ypatingai stiprūs aliūminio rėmaiišlaiko 800 kg svorį.
Naudojamas antros kartos 4 ммstorio grublėtas, ypatingai slidus Pyramid stiklas, leidžiantis fiksuoti rytų, pietų ir vakarų krypčių spindulius, kuris9proc. padidinagamybos pajamas.
Gamyboje naudojama:
Vokietijos ir Austrijos žymių gamintojų 3-jų sluoksnių, stipri, izoliacinė plėvelė, kuri labai svarbu paminėti yra laminuojama.
RozetėsSpelsberg, каbelis Radox atsparus ultravioletiniams spinduliams irH*S jungikliaiberilio.
Srovės keitikliai žynomiausių SMA(Šveicarija) ir FRONIUS(Vokietija)firmų.
Montavimas atliekamas ant šlaitinių, plokščių stogų bei visų rūšių dangų.
Montavimo medžiagos komplektuojamos atsižvelgiant į stogo dangą.
VienamкWppasiekti reikalingi apytiksliai:
4 vnt Pyramid 60 modulių ir 6,40 m2 ploto
3 vnt Pyramid 80 modulių ir 6,39 m2 ploto
Modulių išdėstymas ant stogoplanuojamas Excel-kalkuliatoriaus A2 ir grafiniovaizdo aPlan pagalba.
Pyramid moduliams suteikiama 10metų Alfasolar gamyklinė garantija
25 metai garantija galiai(10metų– 90%, 25 metų– 80% nominalios galios)

Vėliau paklausėme ar negalėtumėm statyti vėjo jėgainės, nes mūsų manymu, ji būtų efektyvesne (pas mus nuolat pučia vėjas, ko nepasakytum apie saulę). Tai gavome va tokį atsakymą:

Del vejo bus sudetinga suderinti del leidimo statyti ant daugiaaukscio stogo. Be to maziausia ekspluataciniu islaidu saules elektriniu.
Iki 30kW jegainems nereikia kvotu ir pan. Be to ju pagamintos elektros supirkimo kaina yra didesne nei dideliu megavatiniu.. Joms tarifas nustatytas tarifas taikomas 12metų. Gaugiau info musu tinklapyje.Jus galite ideti nuoroda i musu tinklalapį.

Tai ką manote? Mumi čia biškį paskaičiavome mintinai preliminariai, tai to daikto atsipirkimas būtų keletas metų, mums atrodo >4 metai… Skaičius po iksais nelabai svarbus, nes ten preliminari kaina, o ir skaičiavo vienai “batareikai” o ne pvz. dviems (namai tai du), o be to ten kažkokių laidų reikia, tai jų daug reiktų, jei ant dviejų stogų… Nu vienžo… Jei susidomėjusių atsiras — galima būtų pasikviesti UAB Danizė atstovus ant detalesnės apžiūros.

Beje, galime galvoti ne tik apie kainas ir atsipirkimus bet ir apie prestižą, naujoviškumą, “žalumą”, o tai labai pozityvūs dalykai. Ar ne?

Share

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar