Šeškinės daugiabučiai. Problemos ir jų sprendimai.

Mūsų du 16 aukštų namai su požemine parkviete turi tris priešgaisrines sistemas:

  • Šeškinės 4 namo dūmų davikliai, sirena ir dūmų šalinimo sistema
  • Šeškinės 6 namo dūmų davikliai, sirena ir dūmų šalinimo sistema
  • Požeminės parkvietės gesinimo sistema

Sistemos buvo priduotos, kai buvo užbaigti mūsų namai. Tačiau, kaip paaiškėjo po kelerių metų — niekas tų sistemų tinkamai neprižiūrėjo. Po kelių apgaulingų sirenų kaukimų sistemos buvo tiesiog išjungtos. Šiame bloge apie tai buvo daug rašyta.

Galų gale susiradome rangovus, susiplanavome darbus ir tada… Ir tada staiga GAISRAS!

Nespėjom. Tiksliau pusiau nespėjom — požeminės parkvietės gesinimo sistema jau veikė. Dabar tiksliai neprisimenu tikslios datos  nuo kada veikia visos trys mūsų sistemos, bet šiandien, šiuo metu, jos veikia ir jos yra prižiūrimos.

Mūsų sistemų priežiūrą atlieka tikri savo dalyko profesionalai: UAB “Adminsta”.

Taigi, sistemos veikia, jos prižiūrimos, bet ar mes visi žinome kaip jos veikia, kaip jomis naudotis? Ir, galų gale, ar tikrai-tikrai veikia?

Nėra geresnio būdo atsakyti į šiuos klausimus, kaip tiesiog imti ir viską išbandyti. Sutariau su Adminstos darbuotoju išbandyti mūsų sistemą. Juoba, kad ir jam įdomu pasirodė.

Susirinkome praėjusį trečiadienį ir viską išbandėme! Na, o rezultatai štai čia (ten ~2’16” parašiau, kad skambintumėte pirmininkui, jei gaisro nematote; bet tada pagalvojau ir supratau, kad negerai parašiau, geriau skambinkite Adminstos (mūsų priešgaisrines sistemas prižiūrinčios) dispečerinei: (8 5) 2788402):

Tikiuosi, kad visiems, kurie pažiūrėsite, bus įdomu ir jūs dabar jau žinosite ką daryti, kai išgirsite sirenas arba, kai netikėtai kils gaisras.

Share

Comments are closed.

Previous Post
«
Next Post
»
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar