Šeškinės daugiabučiai. Problemos ir jų sprendimai.

Vakar (2017-10-24) apie 10 valandą man paskambino valymo įmonės atstovė ir pranešė, kad valytoja pamatė varvantį vandenį rūsyje.

Po ~2 valandų lakstymo per aukštus ir mėginimų išsiaiškinti paaiškėjo, kad problema yra viename iš butų. Užsukau tam butui vandenį — kaip man atrodė tą, kuris ir sukėlė problemą (t.y. šaltą). Varvėjimas apmažėjo. Tačiau vis tiek tęsėsi.

~17 valandą grįžo buto šeimininkė ir rado plaukiantį butą. Pasirodo, kad buvo iššovęs čiaupas iš kriauklės vonioje. Tiesiog iššovė. Čiaupas nulėkęs, o iš esančių skylių veržėsi vanduo. Dalis fontano pateko atgal į kriauklę ir vonią, bet didelė dalis ir ant grindų. Kadangi iššovęs buvo visas čiaupas, tai veržėsi ne tik šaltas, bet ir karštas vanduo.

Skaičiuojame nuostolius. Bendrijai atrodo didesnių padarinių — bent jau kol kas nematau. Pasikviesiu specialistus, kad įvertintų.

O čia padariniai rūsyje:

 

 

P.S. Problemos debuginimui padėjo turimos vandentiekio vamzdžių išdėstymo diagramos. Planuoju jas atspausdinti ir kiekvienam aukštui į kolektorių prilipdyti.

Share

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar