Šeškinės daugiabučiai. Problemos ir jų sprendimai.
Share

6 Comments

  • Mantas says:

    Fiatlux nėra ta kompanija, kurios pagrindinė veikla yra priešgaisrinės sistemos, jų įrengimas ar priežiūra. jei ir buvo jų kas nors daryta su priešgaisrine, tai galėjo daryti kokie nors papigiaiski subrangovai (kaip paprastai ir būna), todėl nemanau, kad kas nors atsiras

    • seskine46 says:

      Bet tai mane kiek stebina visokių žmonių užmaršumas… Nieks nebežino kas mums vedė tą priešgaisrinę sistemą… Šnektelėjau su Fiatlux’o dar vienu atstovu, tai gavau iš jo dar vieno PST kontaktą, kuris atsieit ilgiau jau dirba PST ir gal žinos. Bet deja telefonas buvo atjungtas arba neryšyje arba nebebėra tokio telefono 😉 Grįžtu pas tuos pačius PST ir gal ten atsiras žmonių, kurie atsimins bent jau firmos pavadinimą.

  • Martynas says:

    Nesu susipazines su visa istorija situ diskusiju apie priesgaisrine sistema, bet ar yra kokia nors praktine nauda is ju? Prie kazkokios tarnybos pajungti jos neiseina. vienintele funkcija kuri ji atlieka (kiek supratau) – pradeda rekti pirmame aukste. bet ji ir dabar rekia nes sugede davikliai.

    tai ar verta svaistyti pastangas ir pinigus?

    • seskine46 says:

      Turint tvarkingą sistemą ir išgirdus sireną reikia išeiti iš buto ir apžiūrėti ar nesimato niekur dūmų ar liepsnos, o jei matosi paskambinti į priešgaisrinę tarnybą.

      Jeigu davikliai duos klaidingą aliarmą, tai reikš kad sistema netvarkinga, o mes juk darysime taip, kad ji būtų tvarkinga.

      Juk rėkti ji pradėjo po gerų keturių metų, kai buvo namai pastatyti, o firmos, su kuriomis kalbėta, darytų metinę priežiūrą. Beje visos tos firmos kaip viena tikina, kad mūsų išvados apie rekomendacijas (t.y. nebūtinumą priešgaisrinės apsaugos) yra neteisingos. T.y. sistema yra būtina. Žinoma, firmos yra suinteresuotos taip sakyti, bet jei kas turite priešgaisrinėse tarnybose kokių nors ryšių galėtumėte paklausti atsargiai, nes jei neatsargiai paklausite, tai gali tekti ir baudas kokias nors mokėti arba pulti taisyti tą sistemą paskubomis ir pabrangiai 😉

  • seskine46 says:

    Taigi dar papildomai paklausėme UAB Adminsta ir NPC. Adminsta atsiliepė ir dabar su jais kažkiek vyksta derybos šiuo metu.

    Tai dabar žinokit čia visokių planų turime ir kai jau sugalvosime kokių tiksliai ir kada, tai parašysim atskirai.

  • ALDU says:

    O namo kiti namų ekspluatacijai būtini dokumentai (techniniai projektai, jų dalys, iš jų ir – gaisro aptikimo, pranešimo apie jį ir gesinimo) pas ką saugomi? Šių dokumentų, atiduodant objektą naudojimui, yra keletas komplektų: statytojui, projektuotojui, rangovui, naudotojui… Kiek pamenu, nuo pat pradžių namus valdė NPC, tai jis ir privalo turėti savo pilną komplektą. Nebent, kai “Sėkmės šaltinis” su “Rearcus” ir PST įkūrė bendriją, viskas perduota bendrijai. Tarp dokumentų turi būti ir pripažinimo tinkamais naudoti aktai, kuriuose turėtų būti nurodyti visi statybų proceso dalyviai.
    Manyčiau, jei jau tikrai neina galų atsekti per NPC, bendriją ir kt., reikėtų bendrijos vardu raštikai užklausti pagrindinį statytoją (o kartu ir rangovą), t.y. PST ir paprašyti pateikti reikiamą informaciją.
    Dar galimas variantas: kreiptis Vilniaus apskrities į priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą. Ji gi turėjo derinti projektą, dalyvauti priėmimo komisijos darbe, pasirašyti aktą. Taip pat ji teikė pažymą apie sistemos atitiktį. Gal jie savo archyvuose irgi gali ką sursti…

Previous Post
«
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar