Šeškinės daugiabučiai. Problemos ir jų sprendimai.

Šiemet viršutinių aukštų kaimynai man jau keletą kartų skambino ir registravo vandens spaudimo problemas: šalto vandens spaudimas nukrenta ir tada karštas vanduo per maišytuvus pramuša ir bėga į šalto vandens vamzdžius.

Keletą kartų kviečiau NPC, kad problemą sutvarkytų, tai jų specialistas atvažiavęs tiesiog išjungdavo/įjungdavo maitinimą ir paleisdavo dažnių keitiklį mūsų šiluminiame mazge.

Mūsų namai yra gan aukšti ir Vilniaus Vandenų paduodamo spaudimo (~5 atmosferos) neužtenka, kad vanduo patektų ir iki viršutinių aukštų. Todėl pas mus yra dar papildomi siurbliai.

Nors, regis, ten nieko sudėtingo lyg ir nėra, bet spinta gan didelė ir jutiklių/rėlių visokių pridėta.

reles

Čia yra eilė visokių rėlių. Viena iš kurių, kiek supratome, užvėlina siurblio paleidimą — tam, kad jeigu būtų įtampos šuoliai, tai nebūtų gadinama įranga (varikliai) gal. Ir dar ten visokių kitokių rėlių pridėta tikriausiai dažnio keitiklį aptarnaujančių.

Sistema turi reaguoti į vandens spaudimo pokyčius ir stengtis palaikyti vienodą spaudimą (~8.5 atmosferų) — tam yra slėgio daviklis. O siurblys turi arba greičiau arba lėčiau suktis šitaip reguliuodamas spaudimą. Siurblio variklis greičiau sukasi, kai duodama didesnio dažnio kintama elektros srovė — todėl reikalingas dažnio keitiklis.

O čia yra dažnio keitiklis. Dabar rodo 35 Hz, kas yra ~8-9 atmosfer'os (arba bar'ai) vandens spaudimo.

O čia yra dažnio keitiklis. Dabar rodo 35 Hz, kas yra ~8-9 atmosfer’os (arba bar’ai) vandens spaudimo su turimu siurbliu, kai vandens naudojimas nedidelis.

Su NPC elektriku išsiaiškinome, kad sistema tiesiog nepasileidžia automatiškai po trumpalaikių srovės nutrūkimų. Kaip padaryti, kad sistema veiktų automatiškai — nežinojo.

Tam reikalui pasikviečiau Interautomatika specialistą, kuris sistemą sureguliavo, kad startuotų automatiškai. Taip pat pranešė, kad siurbliai nuolat dirba maksimaliu režimu, nes slėgio davikliai neveikia. T.y. yra spaudimas ar nėra spaudimo — siurbliai dirba visą laiką tuo pačiu intensyviu režimu ir ėda elektrą bei savo resursą sekina.

Taigi, sekančiu vizitu Interautomatikos atstovas atsivežė slėgio daviklius, juos sumontavo, sukalibravo ir sureguliavo sistemas, kad tiek karšto vandens tiek šalto vandens spaudimas būtų vienodas, kad jis būtų nuolat palaikomas ir siurbliai be reikalo nesisuktų, jei spaudimo pakanka. Tas kainavo 308.55 EUR su medžiagom ir darbais.

Tačiau, montuojant siurblius iš vieno iš jų ėmė sunktis vanduo:

Dabar jau reikėjo pasikviesti siurblių specialistus. Atvažiavo Danfos siurblių specialistai iš “Siurblių servisas” ir pakeitė va šitą riebokšlį:

Šitas riebokšlis padaro taip, kad suktųsi viduje viskas, o per sukimosi tarpelį nebėgtų vanduo

Šitas riebokšlis padaro taip, kad suktųsi viduje viskas, o per sukimosi tarpelį nebėgtų vanduo

Ir šitas daiktas gan brangus. Sąskaitos dar negavau, bet sakė, kad jo kaina ~200 EUR:/ Nu bet vis geriau, nei naujas siurblys, kuris kainuoja ~1000 EUR.

Tai dabar sistema sutvarkyta ir labai tikiu, kad panašių incidentų artimiausiu metu nebus. O jeigu kas ir bus, tai žinosiu į ką kreiptis pagalbos😉

 

P.S. buvau nusivedęs automatikos specialistus ir iki 6 namo š. punkto, tai ten sistemos sutvarkytos ir davikliai nauji sustatyti. Dar prieš mane buvęs pirmininkas sutvarkė tą sistemą.

Share

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar